Sensorische wandeling

Ga je mee wandelen?

Toen ik tijdens de lockdown een tijdje niet kon lesgeven in mijn praktijkruimte heb ik met een aantal leerlingen de reguliere lessen verruild voor wandellessen. In natuurgebied ‘het Drouwenerzand’ zijn we het bos ingegaan en de hei op.

 

Tijdens deze wandelingen werden we eigenlijk steeds stiller. Het bleek een geweldige plek om de innerlijke waarneming te vergroten. De sensorische wandelingen zijn daarmee een mooie aanvulling op de reguliere stemlessen en ik heb besloten ze te blijven aanbieden!

Vertragen, verstillen, je zintuigen openen...

 

Tijdens een sensorische wandeling oriënteer je je zowel naar buiten als naar binnen: terwijl je je zintuigen opent voor alles wat er in het bos te zien, te ruiken, te horen en te voelen is, leer je tegelijk je binnenwereld beter kennen. Ik begeleid je met sensorische vragen en soms maken we klank.

Innerlijke waarneming

 

Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om van binnen waar te nemen, we zijn nu eenmaal vaak meer naar buiten gericht, ook tijdens het zingen. Het vergroten van de (innerlijke) waarneming speelt een belangrijke rol in de Lichtenberger stemlessen. Met de fijne tastzin kun je de klank leren volgen en steeds weer nieuwe ruimtes in het lichaam ontdekken. De zintuiglijke ervaring van de klank helpt je om in de waarneming te blijven, waardoor je hoofd minder de leiding neemt en de klank zich kan ontvouwen.

Regulatie zenuwstelsel

De combinatie van zijn in de natuur (waar alles precies goed is zoals het is) én de bijzondere aandacht voor je zintuigen werkt regulerend op je zenuwstelsel. Zeker als je regelmatig stress ervaart zul je merken hoe rustgevend deze lessen voor je zullen zijn.

Ervaar het zelf...

De wandellessen zijn los te boeken, ook als je geen stemlessen bij me volgt.

Een les duurt 1,5 uur en kost €60,-

Wil je een sensorische wandeling cadeau doen? Laat het me weten, dan maak ik een mooie cadeaubon!

Heb je nog vragen of wil je een wandelles afspreken? Stuur me een appje of e-mail, dan neem ik snel contact met je op.

tel. 06 15352697 / jitte.evenhuis@gmail.com

1/1

CONTACT

Jitte Evenhuis - stempedagoog

Schoolstraat 6a

9533 PL Drouwen

tel. 06 15352697

jitte.evenhuis [at] gmail.com

kvk 01125176

  • Instagram
NIEUWSBRIEF

schrijf je in voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van leuke workshops en ander stemnieuws!