Lichtenberger zangweek in Zuid-Frankrijk

25 september - 2 oktober 2021

Een heerlijke zangweek op een prachtige plek!

Dit voormalige benedictijner klooster werd gebouwd in de 11e eeuw. De serene sfeer is er nog altijd voelbaar. Midden in een natuurreservaat, met uitzicht op de zonovergoten heuvels van de Cevennen. Een mooie plek om te vertragen, je zintuigen te openen en te genieten van (samen)klank.

In alle rust ga je ontdekken hoe je stem functioneert en hoe je met meer gemak kunt zingen. Je maakt kennis met de Lichtenberger® Methode, of verdiept je ervaringen als je al lessen gevolgd hebt.

Een week voor iedereen die nieuwsgierig is en wil investeren in zijn of haar eigen stem. Je hoeft geen ervaren zanger te zijn, deze week is open voor iedereen!

Programma

 

De Lichtenberger zangweek wordt verzorgd door Jitte Evenhuis en Miriam Drost.

Zaterdag is de aankomstdag en op zondag start de zangweek.

 

Iedere dag besteden we een dagdeel aan zingen en stemontwikkeling. We zingen a capella liederen, eenvoudig meerstemmig repertoire in allerlei stijlen, van klassiek tot pop. Op vrijdag sluiten we af met een informeel concertje voor de andere gasten van de Mas Blanc.

Het zingen van liederen wordt afgewisseld met diverse Lichtenberger werkvormen: klankzingen, lichaamswerk en beweging. Je leert over de fysiologie van het zingen.

Dinsdag is een vrije dag die je naar eigen keuze kunt invullen. Bijv. naar de markt, een wandeling of een privéles bij Jitte of Miriam. Want ook een individuele les bijboeken behoort tot de mogelijkheden.

 

Ook op de andere dagen is er voldoende tijd om naast het zingen nog iets voor jezelf te doen, het geleerde te laten bezinken en de nawerking van de lessen te ervaren.

Het klooster met uitzicht over de heuvels, is omringd door 40 hectaren eigen bossen, terrassen, en wandelpaden langs eigen bronnen. En er is een verwarmd zwembad..

Docenten

Jitte Evenhuis en Miriam Drost hebben elkaar ontmoet op het Lichtenberger® Instituut in Duitsland, waar ze allebei de driejarige opleiding tot Lichtenberger® docent hebben gevolgd.


Miriam ontwikkelde zich na de PABO tot zangdocent en koordirigent voor kinderen en volwassenen, ze is eigenaar van stemwerkplaats Rezonanz in Veenendaal. >> lees hier meer over Miriam

Jitte is van oorsprong logopedist en geeft stemlessen in haar stempraktijk aan huis in Drenthe.

>> lees hier meer over Jitte

Kosten en verzorging

Voor de zangweek betaal je 245 euro.

De kosten van het verblijf liggen tussen ca. 270 en 555 euro, afhankelijk van de accommodatie waar je voor kiest. Inbegrepen zijn:

  • 7 dagen ontbijt

  • table d'hôte: 5 avonden een driegangen menu - naar keuze vegetarisch - (exclusief drankjes)

  • de huur

  • de eind schoonmaak, de toeristenbelasting en de administratiekosten.

Je verblijft in één van de accommodaties van het voormalige klooster.

De verblijfsmogelijkheden zijn uitgebreid: een vakantiehuis met een groep, een kamer voor jou alleen of met z'n tweeën, kamperen, etc.

Op de website van de Mas Blanc vind je hierover meer informatie.

Bij je aanmelding stem je samen met Jan de Rooij van de Mas Blanc af wat bij jou past qua persoonlijke wensen en prijs.

Er wordt op vijf van de zeven avonden heerlijk voor ons gekookt met verse producten uit de streek. Op de overige avonden kun je zelf koken in de keuken van je appartement of uit eten gaan in de buurt.

Natuurlijk is het ook mogelijk om samen met een niet-zingende partner/vriend(in) te komen.

Reis

Iedereen reist op eigen gelegenheid naar de Mas Blanc. Per auto, trein (of vliegtuig). In overleg zijn er samenreis mogelijkheden te organiseren.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

 

Stuur ons dan een berichtje via e-mail of whatsapp. Wij nemen contact met je op en vertellen je meer. Zodra

er een definitieve datum bekend is voor de zangweek word je daarvan op de hoogte gebracht.

Jitte Evenhuis: jitte.evenhuis@gmail.com /  tel. 06 15352697

Miriam Drost: miriam@rezonanz.nl / tel. 06 81163188

Meer informatie over de accommodatie, het eten en de reis naar de Mas Blanc vind je op www.masblanc.nl (aanmelden kan ook via deze site)

Contact: tel. 0033 4 66 24 36 59 / e-mail: bonjour@masblanc.nl

CONTACT

Jitte Evenhuis - stempedagoog

Schoolstraat 6a

9533 PL Drouwen

tel. 06 15352697

jitte.evenhuis [at] gmail.com

kvk 01125176

  • Instagram
NIEUWSBRIEF

schrijf je in voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van leuke workshops en ander stemnieuws!